Mijn verhaal

Hoe mijn GIFT BY NATURE droom begon

Hi en welkom bij GIFT BY NATURE! Mijn naam is Rachella en als jij geïnteresseerd bent in duurzame routines zoals in: persoonlijke verzorging en huishouden en dit combinatie met je gezondheid dan zit je hier precies op de goede plek. 

Wat doe ik? 

Het hele concept van duurzaamheid, jezelf mooi maken en goed voor jezelf zorgen heeft mij altijd bezig gehouden. In mijn dagelijkse leven ben ik mij bewust van de producten die ik gebruik, waar ze vandaan komen en welke invloed deze hebben op mij en de wereld om mij heen. Helaas zijn veel producten die wij dagelijks gebruiken belastend voor het milieu en onze gezondheid (en vaak weet je dit niet). 

Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om gebruiksvriendelijke duurzame keuzes te vinden en deze met jou te delen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat jij best bereid bent om een duurzaam of minder belastend product te gebruiken, wanneer dit product laagdrempelig is en voldoet aan je verwachtingen.

Maar heb jij dan alleen maar duurzame en bewuste producten in je huis? 

Nee en misschien stelt dit je een beetje teleur, alleen ik geloof oprecht dat dit een reis is. Je vervangt beetje bij beetje je oude producten voor een verantwoord alternatief die bij jou past. Want producten en gebruiksvoorwerpen vervangen die nog niet aan vervangen toe zijn, is even goed niet duurzaam. Dus voel je ook niet schuldig als jij nog producten in huis hebt die niet duurzaam zijn, want zolang de dingen die je nu hebt hun werk doen en niet kapot zijn verdienen ze het ook niet om weggegooid te worden.

Is er voor alles een duurzaam alternatief?

Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat er op dit moment voor elk product een duurzaam alternatief is, hier moet je vaak alleen wel even goed voor zoeken. Ook ik heb ze nog lang niet allemaal ontdekt, dus mijn zoektocht is ook nog lang niet afgelopen. Des te meer om met jullie te delen.

Zijn duurzame alternatieven duur? 

Nee, dat hoeft absoluut niet. Dit is echt een misvatting, want vaak kijken we bij ‘’duur’’ enkel naar de prijs. Maar wat als iets ‘’goedkoop’’ is en het is zomaar kapot of snel op? De prijs moet in verhouding staan tot de ‘’lifetime’’ van het product en op basis hiervan kun je beslissen of een product duur is of niet. Mijn ervaring is dat de duurzame alternatieven gemaakt worden om JUIST langer mee te gaan. Deze merken willen namelijk het verschil maken ten aanzien van de wegwerpcultuur.

De toekomstperspectieven voor GIFT BY NATURE

Mijn GIFT BY NATURE droom is mede begonnen vanuit een passie voor gezonde ingrediënten uit de natuur. Ook van binnenuit. Ik geloof namelijk in de kracht van de natuur en naar mijn mening worden wij te weinig voorgelicht over het principe voeding als medicijn. Daarom ben ik gestart met een opleiding tot Orthomoluculair Adviseur, met de informatie uit deze opleiding is mijn doel je nog meer informatie te geven over de impact op jouw gezondheid. Dus iets in deze hoek wordt in de toekomst toegevoegd aan GIFT BY NATURE.

Ben je nog nieuwsgierig? 

Super leuk en ik hoor graag van je! GIFT BY NATURE is een open community, dus heb je een vraag of wil je advies over verduurzaming van jouw routines? Je mag altijd contact met mij opnemen bijvoorbeeld via Whatsapp! Ik reageer doorgaans altijd binnen 2 uur op je berichtje. 

Fijn dat je hier bent, dankjewel daarvoor!

Gezonde groet, 

Rachella Hooijenga

Open chat
Kunnen we je ergens mee helpen?